“Move Easy - Feel Good”

ik-ben-ontzettend-blij-jpg-zonder-tekst

Onlangs kreeg ik een heel  enthousiast telefoontje van een cursiste. Zij was net bij de gynaecoloog  geweest en haar arts bevestigde dat haar bekkenbodem in een uitstekende conditie is en er op moment geen noodzaak is voor een ingreep, geen noodzaak voor een operatie.

Mijn cursiste was helemaal opgetogen.

Eind november was de situatie heel anders. Deze cursiste belde mij, omdat zij niet had kunnen deelnemen aan de laatste lessen van de cursus in het najaar 2016. Haar vraag was, “Wat kan ik nog doen voor mijn bekkenbodem, ik heb begin januari 2017 een afspraak bij de gynaecoloog en ik ben bang dat mij een operatie te wachten staat. Maar dat wil ik zeker niet, wat kan ik doen”?

Wij hebben samen aan de telefoon een aantal oefeningen doorgesproken die zij in het dagelijks leven zonder moeite regelmatig zou kunnen doen. Zij begreep de mogelijkheden en zij zei, “Dit kan ik makkelijk en dit ga ik zeker doen want ik wil geen operatie”.

Ja, zij heeft het gedaan! Zij heeft haar bekkenbodem weer in een goede conditie gekregen zonder moeite en extra inspanning in haar dagelijks leven. En het resultaat werd bevestigd door haar gynaecoloog!!

Ik heb echt bewondering voor mijn cursiste, voor haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen!

Ik ben ontzettend blij voor haar, want zij heeft het zelf gedaan!!!