“Move Easy - Feel Good”

Paula Hijne, Zeewolde

Beter in evenwicht Door een evenwichtsbeperking is het lopen en bewegen een heel actief proces. Daar heb je je ogen en beenspieren flink bij nodig. Het is belangrijk dat je lichaam in een goede conditie blijft, terwijl sporten moeilijker wordt. Wat doe je dan? Dan ga je naar Ismakogie. De subtiele bewegingsvormen zorgen voor een bewustwording van alle spieren in je lichaam en zorgen voor een goede houding. De oefeningen kun je staand, zittend of liggend uitvoeren. En je kunt ze eenvoudig in het dagelijks leven inpassen. Op elk moment van de dag, waar je ook bent. En juist als het evenwicht niet meer goed werkt, zijn de oefeningen van Mindful bewegen heel goed uit te voeren, omdat je ze zo klein kunt doen als nodig is met goed resultaat: meer bewegingsvrijheid, soepelheid en sterke spieren.Ik heb de ziekte van Ménière. Dat zijn aanvallen van draaiduizeligheid, tinnitus, gehoorverlies en evenwichtsproblemen. Het is een hele weg om hiermee te leren omgaan en het gaat niet vanzelf. Mindful bewegen helpt mij erbij. Zo raad ik ook anderen met evenwichtsbeperkingen Ismakogie aan. Ik heb een evenwichtsbeperking én sta evenwichtig in het leven. ww.vianovuscoaching.nl

Bea

Bea Mantel, Dronten                                                                                                                                                                                                            Al na de kennismakingsworkshop merkte ik de kracht van het kleine bewegen. Ik zit automatisch rechter op en vul het wachten op de trein met minimale bewegingen. Ik zat al fit in mijn lijf maar nu nog beter. Vier dagen op een beurs staan? Geen last meer van vermoeide voeten. 🙂 (mijn mede- standgenoten wel ondanks twee paar schoenen) Een saaie verjaardag of vergadering?… Ik doe even een kleine oefening en hup weer fit!De afgelopen dagen heb ik een vierdaagse gelopen. Tijdens de rustmomenten ook Ismakogie toegepast, wonderbaarlijk hoe minder moe je bent. Ook na afloop nog top fit!  www.virtueeloffice.nl

Aleid

Aleid Overbeek, Lelystad                                                                                                                                                                                                          Door de training bij Angelika ben ik mij bewust geworden van wat Mindful bewegen kan bijdragen aan een goede houding en gezondheid.
Het grote voordeel van Ismakogie vind ik de manier van bewegen die je heel handig en eenvoudig in praktijk kunt brengen. Terwijl ik achter mijn bureau of in de auto zit, aan het eten ben of in de rij bij de kassa sta, overal kan ik de oefeningen toepassen. Doordat Angelika de oefeningen met een duidelijk beeldmetafoor aanleert kan ik deze goed onthouden later zelf gemakkelijk herhalen.
De oefeningen kosten mij geen extra tijd en ik hoef mij er niet voor om te kleden.
Na een paar cursussen van Angelika zorg ik nu bewuster voor een goede lichaamshouding als ik presentaties geef voor een groep. Dit heeft een positief effect op mijn uitstraling. www.koraalcoaching.nl

gonny klein formaat

Gonny Geurts, Zeewolde
Lessen Mindful bewegen – van Angelika van der Schilden. Het is maandagmorgen, we gaan weer oefeningen doen met Angelika in mijn atelier “Kunst en meer..”. Dat betekent: licht en luchtig bewegen terwijl de oefeningen – hoe subtiel ze ook zijn – diep doorwerken in mijn gehéle lichaam. En:  ik kan ze in het dagelijks leven inpassen. Ik hoor in mijn hoofd Angelika met haar typerende uitspraken, de beweging begeleiden, zoals: ”Strijk je rokje glad en ga zitten”. Dat is een oefening! Leuk toch! http://kunstenmeer.nl

Ellen, Barneveld                                                                                                                    Al enkele jaren neem ik deel aan de cursus Ismakogie van de Barnevue. Toen ik begon met deze cursus werd ik regelmatig behandeld tegen pijn in mijn onderrug. Nu heb ik deze behandelingen niet meer nodig. Op de momenten dat het gevoelig wordt in dit gebied, doe ik enkele oefeningen en kan ik weer door.
Ismakogie is een zachte beweging- en houdingsmethode. Ik krijg beweging genoeg, maar voor mij is het belangrijk om de balans in mijn lijf te houden.Deze oefeningen kan ik overal even doen. Zelfs als ik aan het werk ben.

De bijeenkomsten vragen veel concentratie, waardoor ze voor mij ook heel ontspannend
werken. Twee keer per seizoen wordt een cursus van 10 lessen gegeven, voldoende om het bij te houden en daarna mijn agenda met andere zaken te vullen.

Angela Weesie, Amersfoort                                                                                                       In de ontmoeting via Skype sluit Angelika aan op de behoefte die ik heb, ik krijg praktische oefeningen, die ik in een app later in de trein kan doen. En heb ik wat minder discipline…ik word bij de volgende Skype weer geactiveerd! Mijn voetklachten zijn verminderd, ik kan weer lange wandelingen maken en ben weer blij….kortom voor mij helpt Ismakogie mij verder in mijn soepel houden van mijn lijf. Ik ben dankbaar dat ik Ismakogie heb ontdekt! Ooit begon ik ermee n.a.v. nekklachten en hielp Ismakogie mijn spieren te activeren, waardoor de pijn  verdween, voor mij is Ismakogie een begrijpbaar wonder…..voor iedereen aan te raden, zeker als je ouder wordt.

Jeb Wiggers, Voorthuizen                                                                                                       Al een flink aantal jaren volg ik bij Angelika de Ismakogie-lessen. Eerst 2 cursussen per seizoen, nu 1 als ‘onderhoud’.

Tijdens een recente inspannende rondreis merkte ik toch weer hoe ingeslepen de verschillende oefeningen eigenlijk al zijn: bij rondleidingen in steden en musea stond ik al automatisch ‘achtjes’ te draaien. En tijdens de lange busritten heb ik heel wat ‘kauwgom getrokken’ en mijn voeten ‘in het mos geduwd’. En mijn bovenbenen verwend en de 8-tjes om mijn ruggengraat naar boven laten lopen. Ik heb ook een medereizigster getipt over de juiste manier van staan. Zij paste het enthousiast en met succes toe.

Veel hotelbedden waren een aanslag op mijn rug maar hij bleef in vorm door de oefeningen. En bij alle trappen her en der klonk Angelika’s mantra in mijn hoofd: ‘bovenbenen, bovenbenen!’ En daar gingen ze! De volgende (opfris)cursus staat vanzelfsprekend al weer gepland.

Liesbeth, Voorthuizen. Sinds ik Ismakogie beoefen kan ik mijn lijf beter ontspannen en ga regelmatig anders op mijn stoel zitten, meer actief bv. achter de computer en ik probeer steeds meer oefeningen thuis toe te passen.

Het bijzondere van Ismakogie is dat ik nu weer op een positieve manier met mijn lijf bezig kan zijn. Vanwege mijn ME/Fibromyalgie kon ik niet sporten, ik werd er zelfs ziek van. En dit lukt mij wel. Ik vind het heel bijzonder om te ervaren wat voor effect het heeft op je lichaam. Na een les ga ik minder moe naar huis dan dat ik kwam.

Ik adviseer Ismakogie zeker aan anderen. Ik heb het al bij verschillende gepromoot. Of ze er ook iets mee gaan doen weet ik niet. Ik heb er ook een presentatie over gehouden op school, zij waren erg enthousiast.

Anke, Aalsmeer. Ik volg al zeven jaar Ismakogie lessen. Door de aanwijzingen en oefeningen ben ik beter gaan lopen. Zeker bij lange afstanden, als de vermoeidheid toeslaat, kan ik door de Ismakogie loopoefening mijzelf weer tot de normale tred terugroepen in plaats van te gaan slenteren. Ik probeer mensen ook uit te leggen waardoor ik met Ismakogie zoveel zelf kan bereiken, maar adviseer anderen ook het zelf te gaan ervaren.

Marijke, Amersfoort. Ongeveer 4 jaar beoefen ik Ismakogie. Ik zit ‘beter in mijn vel’, ik weet hoe ik zelf kan zorgen voor een betere houding, ik weet hoe ik pijnlijke spieren en gewrichten kan behandelen en ook hoe ik pijn – door een verkeerde houding – kan voorkomen.

Het bijzondere is voor mij dat het resultaat zonder inspanning en moeilijke oefeningen kan worden bereikt op ieder moment van de dag, waar ik ook ben….zonder inspanning maar door ontspanning.

Tijdens langere autoritten en treinreizen doe ik de subtiele, aangeleerde oefeningen voor benen en rug, voor spieren en botten, waardoor ik fit aankom. Over het algemeen ben ik voorzichtiger met mijn lichaam, ook toegewijd en zachter dan ik eerder was.

Bijzonder aan Ismakogie vind ik vooral, dat het zo gericht is op het lichaam in alledaagse bewegingen. Bij kleine lichamelijke ongemakken put ik uit mijn oefeningen, die ik in de loop der jaren tijdens de lessen in mijn spiergeheugen heb opgeslagen.

En het helpt!  Ik ben zelf gewezen op Ismakogie en geadviseerd om er naar toe te gaan. Ik wijs sindsdien anderen op Ismakogie.